Platforma de cercetare ScienceDirect oferta acces in text integral la peste 25% din informatia aparuta la nivel global in domeniile stiintelor exacte si umaniste, tehnologiei si medicinei, intre care se numara si unele dintre cele mai importante reviste medicale precum Cell sau Lancet.
SpringerLink este una din cele mai utilizate resurse electronice de documentare stiintifice de la noi din tara. Cuprinde reviste si carti de specialitate de specialitate editate de Springer-Verlag, Kluwer Academic Publishers, Urban and Vogel, Steinkopff si Birkhäuser.
Web of Science este o baza de date bibliografica si bibliometrica in format online, cuprinzand reviste stiintifice. Disponibila pe platforma online Web of Knowledge, ofera acces la rezumatele articolelor a peste 11,220 reviste stiintifice si 120,000 de conferinte stiintifice din 256 de discipline.
Cea mai mare bază de date de abstracte și citări a literaturii științifice peer-reviewed. Scopus este dedicat cercetătorilor din mediul academic, corporate și organizațiilor guvernamentale care au nevoie de un instrument eficient de căutare și analiză a cercetării și a impactului acesteia.

American Chemical Society

Fondata in 1876, American Chemical Society este cea mai mare societate stiintifica din lume, care reprezinta specialisti de la toate nivelurile academice si domeniile de activitate ale chimiei si a stiintelor care implica domenii ale chimiei. Inca de la inceput, American Chemical Society si-a propus sa impartaseasca realizarile sale profesionale cu audienta publica. Editura American Chemical Society a inceput publicarea revistei sale pilot, Journal of American Chemical Society (JACS), in aprilie, 1879. ACS publica reviste online, carti online, serii de carti de la diferite conferinte si simpozioane, baze de date de rezumate si indexari (Chemical Abstracts Service (CAS). American Chemical Society este cel mai important editor de jurnale peer-review de cercetare în domeniul stiintelor chimice şi conexe, deservind comunitatea stiintifica din întreaga lume printr-un angajament fara egal in ce priveste calitatea, fiabilitatea şi inovaţia.

Nature

Platforma SpringerLink ofera acces cu text integral la reviste straine stiintifice de cercetare in format online, fara alt suport magnetic sau pe hartie. Este una din cele mai utilizate resurse electronice de documentare stiintifice din lume si de la noi din tara. Infiintata in anul 1996, platforma SpringerLink a continuat sa evolueze in functie de nevoile cercetatorilor si in prezent contine peste 2,860 de titluri de reviste (fata de 1,551 in 2006), peste 169,500 de carti online, peste 4,400 serii de carti si 307 de lucrari de referinta online, peste 34,000 de protocoale, colectiile sale continand reviste de la cele mai mari biblioteci stiintifice din lume.

OVID

LWW Premier Journal Collection Plus este o combinație exclusivă de 23 de reviste premium publicate de editura Lippincott Williams și Wilkins, una dintre cele mai importante surse de informații medicale, asistență medicală și știință în domeniul sănătății, reviste clinice esențiale, relevante și extrem de citate pentru cercetarea lor, indiferent de disciplina lor.

 

Wiley

Platforma de cercetare Wiley Online Library ofera acces cu text integral la reviste straine stiintifice de cercetare in format online, fara alt suport magnetic sau pe hartie. La sfarsitul lunii iulie 2010 a fost lansata platforma Wiley Online Library care a inlocuit platforma Wiley InterScience.
Pe platforma Wiley Online Library se regasesc 1500 journale, peste 14,000 de carti online, sute de of multi-volume de lucrari de referinta, baze de date si alte resurse.
Wiley Online Library ofera acces la peste 4 milioane de articole din peste 1,500 de reviste ale editurilor John Wiley & Sons, inclusiv imprinturile Wiley-Blackwell, Wiley-VCH si Jossey-Bass.

 

 

REAXYS

REAXYS este o soluție de documentare Web pentru cercetătorii ce activează în domeniile chimie organică, organometalică și anorganică, inclusiv discipline conexe, și este bazată pe combinarea conținutului din bazele de date CrossFire Beilstein, Gmelin și Patent Chemistry Database.

Reaxys este o bază de date online, unică în domeniul chimiei, cuprinzând compuși chimici și proprietăți factuale conexe, informații despre reacții și sinteză, precum și date bibliografice, colectate și afișate printr-o interfață interactivă.

Reaxys este proiectat pentru a sprijini întreaga gamă de cercetări în domeniul chimiei, inclusiv dezvoltarea farmaceutică, munca în domeniul sănătății și securității mediului și știința materialelor. Întrebările legate de chimie sunt lansate din interfața de căutare extrem de intuitivă pentru a recupera rapid literatura relevantă, informații privind brevetele, proprietățile compușilor și procedurile experimentale.

Reaxys oferă acces rapid și ușor la date experimentale, pentru a promova cercetarea chimică, descoperirea chimică și educația științifică, la găsirea literaturii relevante, regăsirea proprietăților precise ale compușilor și a datelor de reacție și includerea acestor informații în fluxurile de lucru ale cercetării. Sunt disponibile informații despre compuși chimici, reacții chimice, proprietăți chimice, date bibliografice conexe, date despre modul de sinteză al substanțelor, precum și proceduri experimentale selectate din reviste și brevete.

Lansată în 2009, Reaxys este deținută și operată de către Elsevier Information Systems GmbH.

TOP